Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:00'de güncellendi)

Petrol fiyatları, küresel verilerin ekonomik güvenin artmasını sağlaması ve yatırımcıların yarın Fed'den yapılacak olan politika açıklamasını beklemeleri ile birlikte son dört ayın zirvesine çıkarak emtia grubundaki çıkışlara öncülük ederken, ABD hisse senetleri ve Hazine tahvilleri fazla değişmedi.

Petrol yüzde 0.6 yükselerek, New York saati ile 10:15'te varil başına 97.10 dolara çıktı ve pamuk yüzde 2'denf azla artış gösterdi. Bu hareketler sonucu, 24 emtiayı içeren S&P GSCI Endeksi yüzde 0.3 yükseldi. Geçen hafta son beş yılın zirvesinde kapanan Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, 1,500 seviyesi yakınlarında, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor. Euro dolar karşısında yüzde 0.2 güçlendi ve yaklaşık 14 ayın en yüksek seviyesine çıktı. On yıl vadeli ABD tahvillerinin faizi, dün Nisan ayından bu yana ilk kez yüzde 2 seviyesinin üzerine çıkmasının ardıondan yüzde 1.95 seviyesinde seyrediyor.

ABD'de konut fiyatları, 20 şehir için S&P/Case-Shiller konut fiyatları endeksinin gösterdiği üzere, son altı yılın en hızlı artışını gerçekleştirirken, Almanya'dan Avustralya'ya, açıklanan veriler, küresel anlamda güvenin artmakta olduğunu işaret etti. ABD'de Conference Board'un açıkladığı Tüketici Güveni endeksi ise, artan gelir vergisinin Amerikalıların harcama güçlerini azaltması ile birlikte, Ocak ayında beklenenden daha fazla düştü ve bir yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Paris'te Ofi Patrimoine'den Jacques Porta, "Her kar sezonu bir türbülans dönemidir," dedi ve "Bir miktar kar realizasyonu gelecek. Piyasa tüm rakamları filtreledikçe, daha fazla volatilite görebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

(18:00'de güncellendi)