Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, bu haftaki toplam 99 milyar dolarlık üç kuponlu tahvil ihalesinin ikincisi olan 35 milyar dolarlık beş yıl vadeli borçlanma ihalesi öncesi, üç gün süren kayıpların ardından durgun seyrediyor.

10 yıl vadeli tahvillerin faizi, Fed politika yapıcıların, bu yıl tahvil alımlarının sona erdirilmesinin tartışıldığını gösteren Aralık ayı toplantı tutanaklarının ardından, bugün başlayacak ve iki gün sürecek toplantısı öncesi, Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesinin dört baz puan altında. Gösterge tahvilin faizi dün, ABD'de dayanıklı tüketim malları siparişleri verisinin ekonomistlerin tahmininden daha hızlı artmasının ardından yüzde 2 seviyesine ulaşmıştı.

Londra'da Commerzbank AG sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Michael Leister, "Son işlem bantlarının tutunacağını düşünmeme karşın, ABD Hazine tahvilleri üzerinde ilave bask ıkartlar arasında," dedi ve "Fed'den önemli bir sürpriz beklemiyoruz. Yapıcı veri akışı da rol oynuyor" değerlendirmesinde bulundu.

10 yıl vadeli ABD tahvillerinin faizi New York saati ile 07:01'de yüzde 1.96 seviyesindeydi. Kasım 2022'de vadesi dolacak yüzde 1.625 faizli tahvillerin fiyatı 97 2/32 seviyesinde. Gösterge 10 yıllıkların faizi dün yüzde 2.004'e kadar çıkarak 25 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesini görmüştü.

Temmuz ayında yüzde 1.379 ile rekor seviyeye inen 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faiznin son 10 yıldaki ortalaması yüzde 3.64.

Bugün ihalesi yapılacak olan beş yıl vadeli ABD tahvillerinin faizi, ihale öncesi yüzde 0.88 seviyesinde. 18 Aralık'taki önceki ihalede bu kağıt yüzde 0.77'den satılmıştı.