Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Altın fiyatları, ABD ekonomisinin 4. çeyrekte beklenmedik şekilde daraldığını gösteren verilerin ardından iki haftanın en sert yükselişini gerçekleştirdi.

Gayrısafi yurtiçi hasıla (GSYH) yıllık bazda yüzde 0.1 oranında daralırken, hem Bloomberg anketindeki en kötümser tahminin bile gerisinde kaldı hem de 2009'un ikinci çeyreğinden bu yana en kötü performansı gösterdi. Bu daralma, iki günlük toplantısını bugün sona erdirecek olan Fed'in ekonomik toparlanmayı amaçlayan teşviklerini hızlandırmasını sağlayabilir.

Chicago'da bulunan Long Leaf Trading Group şef piyasa stratejisti Tim Evans, "Açıkça görülüyorki negatif GSYH ile güvenli limanlara bir kaçış var. Son bir kaç çeyrek boyunca büyüme gayet istikrarlı oldu ama buna benzer rakamlar görmeye devam edersek altın iyi bir koşu gerçekleştirecek" ifadelerini kullandı.

Nisan vadeli altının onsu New York saatiyle 08:45'te yüzde 0.8 artarak Comex'te 1,676.70 puandan işlem görürken, 15 Ocak'tan bu yana en büyük kazancı gerçekleştirmeye doğru ilerliyor.