Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Aralarında Munich Re ve BP Plc'nin de olduğu şirketlerin kazanç açıklamasıyle Avrupa Borsaları son 3 ayın en sert düşüşünden geri sıçradı. ABD Endeks Vadelileri tırmandı; Asya borsaları ise geri adım attı.

Dünyanın en büyük sigorta şirketi Munich Re 2012'ye ait temettülerini artıracağını söylemesi sonrasında yüzde 1.7 primlendi. Royal KPN NV, 4 milyar euroluk hisse satacağını açıklaması sonrasında yüzde 16 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 kazançla 284.72 puana çıktı. Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri, S&P 500 Endeksi'nin dün Kasım'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetmesi sonrasında yüzde 0.2 kazanç sağladı; MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 1.1 düştü.

ABD ve Avrupa'daki bilanço sezonunun genel olarak iyi olduğunu, beklentilerin aşıldığını ve insanların tahmininden daha iyi geldiğini belirten Henderson Global Investors Holdings Ltd.'ın hisse senetleri müdürü Matthew Beesley, dünkü hareketin piyasanın kâr realizasyonu için bir bahane aramasından ibaret olabileceğini söyledi.

Stoxx 600 Endeksi dün Euro Bölgesi'nin en zayıf ekonomilerinde belirsizliğin yeniden ortaya çıkarmasıyla 23 Ekim'den bu yana en sert düşüşünü kaydetti. Stoxx Europe 600 Endeksi bu yıl yüzde 1.8 yükseldi. Endeks geçtiğimiz hafta şirketlerin beklenenden daha iyi kazanç açıklaması ve Amerikalı yasakoyucuların bütçe anlaşmalarında karşılıklı ödün vermesiyle 2 yılın en yüksek düzeyine tırmandı.