Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların Emerson Electric Co. ve Kellogg Co. gibi firmaların kâr verilerini beklemeleri ve bugün açıklanacak olan hizmet sektörü büyüme verileri öncesi ilerleyerek, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin dün Kasım ayından bu yana kaydettiği en büyük düşüşün ardından tekrar yükselebileceği sinyalini verdi.

Virgin Media Inc., Liberty Global Inc. ile muhtemel bir anlaşma görüşmelerine başlamasının ardından yüzde 15 değer kazandı. Dell Inc., yönetim kurulunun şirketi özelleştirmek için bugün bir oylama gerçekleştireceği söylentisiyle yüzde 0.4 ilerledi. KFC ve Pizza Hut gibi restaurantların sahibi Yum! Brands Inc., kâr beklentisini kesmesi üzerine yüzde 6.4 geriledi.

S&P 500 Mart ayı vadelileri Londra saatiyle 10:41'de yüzde 0.3 ilerleyerek 1,498.5 puan oldu. Endeks dün Avrupa'daki borç krizinin daha da yoğunlaşacağı endişeleri üzerine yüzde 1.2 gerilemişti. Dow Jones vadelileri 37 puanlık artışla 13,882 puana ulaştı.

Cenevre'de bulunan B Capital SA idari direktörü Lorne Baring, "Piyasa, dün büyük ihtimalle aşırı tepki diyebileceğimiz bir hareketliliğin ardından tekrar sıçrıyor. Beklentiler şu anda pozitif ve kârlar da genel olarak tahminlerin üzerinde oldu. Bu, ABD piyasasının yukarı yönlü trendi için yolu açmış oluyor" ifadelerini kullandı.

S&P 500 Endeksi, ABD'li siyasilerin bütçe anlaşmasına varması ve şirket kârlarının genellikle beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi üzerine 2013 yılında yüzde 4.9'luk bir ralli gerçekleştirdi.