Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, hükümet liderleri tarafından euro seviyesine müdahalede bulunulması gerektiğini savunarak, yükselen Döviz oranının resesyonu daha da derinleştirebileceği uyarısında bulunan en önde gelen bölge lideri oldu.

Hollande, euroya müdahale edilmesi çağrısıyla Almanya'nın herhangi bir müdahaleden uzak durma yaklaşımıyla da ters düşmüş olurken, ABD ve Çin'in yaptığı gibi, bölgenin euroyu ihracatı desteklemek için kullanması gerektiği çağrısını yaparak Avrupa Merkez Bankası (AMB) politikalarıyla da bir çatışma yaşayabilir.

Strazburg'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Hollande, "Euronun, piyasaların ruh haline göre dalgalanmasına izin veremeyiz. Çıkarlarımızı koruyabilmek için uluslararası seviyelerde hareket etmemiz lazım" dedi.

Euro, 1 Şubat'ta son 14 ayın en yüksek seviyesi olan 1.3711 dolardan işlem görürken, bugün saat 14:15 itibariyle 1.3533 dolar oldu. Euro Bölgesi'nde işsizlik oranı Aralık ayında yüzde 11.7 olarak gerçekleşirken, euronun ilk başladığı yıl olan 1999'dan beri en yüksek seviyeyi gördü.

Hollande açıklamalarına "Orta vade için, ekonomik durumumuzun gerçeklikleriyle örtüşen daha realistik bir döviz kuru belirlememiz lazım" diye devam etti.