Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, İtalya ve İspanya'da yükselen siyasi belirsizlikler ve Euro Bölgesi'ndeki krizin derinleşebileceği endişelerinin artması üzerine ikinci haftalık düşüşünü gerçekleştirdi.

İtalya'nın en büyük bankası UniCredit SpA, Avrupa bankalarının yer aldığı bir göstergenin ikinci haftayı da düşüşle geçirmesiyle yüzde 5.4 geriledi. Royal Imtech NV yüzde 47'lik bir düşüş yaşadı. Hargreaves Lansdown Plc ise ilk yarı kârının analistlerin beklentilerinin üzerinde çıktığını açıklaması üzerine yüzde 15 değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi geçtiğimiz hafta genelinde yüzde 0.3 düşerek 287.34 puana geriledi. Endeks buna rağmen ABD'li politikacıların bütçe konusunda bir uzlaşmaya varmasının ardından bu yıl genelinde yüzde 2.7 ilerleme kaydetti.

Londra'da bulunan Charles Stanley Group Plc araştırma direktörü Jeremy Batstone-Carr, "Euro Bölgesi'ndeki bilinmezliğin geri dönüşü Avrupa hisselerinde yükselen volatilite ve sektörlerin zayıf performans göstermesine sebep oluyor. Bankalar bu konuda hâlâ savunmasızlar" ifadelerini kullandı.