Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Analistler ve Barclays'teki gelişmelerin iç yüzünü bilen isimler, İngiliz Barclays'in Salı günü açıklayacağı stratejik denetimlerinin bir parçası olarak 20 milyar sterlinlik yıllık maliyet tabanında 2 milyar sterlinlik kesinti yapmaya hazırlandığını söyledi.

Financial Times gazetesinin haberine göre kesintiler bankanın Asya'daki bazı yatırım bankacılığı birimlerinin masraflarının azaltılmasını ve İtalya gibi Avrupa'nın bazı ülkelerinde perakende ve ticari bankacılık faaliyetlerinde kesinti yapılmasına odaklanacak.

Bankanın CEO'su Antony Jenkins'in açıklayacağı planlar uyarınca yatırım bankacılığı biriminde 2 bin kişilik istihdam kesintisi yapılması beklenirken, diğer alanlarda da binlerce işin risk altında olduğu düşünülüyor.

Bankaya yakınlığıyla bilinen kaynaklara göre Jenkins'in banka için yeni hisse getirisi hedefi sunmayacak ve bunun yerine bankanın şu anda yüzde 11.5'lerde seyreden hisse maliyetinin aşılacağını vurgulayacak.

Analistler Barclays'in sermaye tabanını güçlendirecek strateji haberleri bekliyor.

BBC'de yayınlayan bir başka haberde ise Barclays'in, müşterilerine vergi kaçırma imkanı tanıyan tartışmalı birimini kapatmaya hazırlandığı ifade edildi.