Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(21:01'de güncellendi)

Altın, Asya'da yeni yıl tatili ve Avrupa Birliği bakanlarının Güney Kıbrıs ile Yunanistan'a yapılacak yardımı görüşeceği toplantıya hazırlanmasıyla sarı metale olan talebin düşeceği spekülasyonlarıyla son bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

Barclays Plc analisti Suki Cooper'ın bugün yazdığı bir raporda, Çin piyasasından bu hafta talep yokluğu, diğer bölgelerden doldurmak için uğraşması gereken daha büyük bir alan yaratıyor açıklamaları kullanıldı. Avrupalı maliye liderleri bugün Brüksel'de buluşurken, İtalya'da gittikçe yaklaşan seçimler ve İspanya'daki rüşvet iddialarının borç krizini tekrar alevlendirebileceği endişeleri su yüzüne çıkıyor.

Chicago'da bulunan Vision Financial Markets metal işlemleri direktörü David Meger, "Fiziki talebin yokluğu ve Avrupa'daki endişelerin yükselmesi piyasayı aşağıya itti" ifadelerini kullandı.

Nisan vadeli altının onsu New York saatiyle 10:04'te yüzde 0.9 gerileyerek 1,651.50 dolar oldu. Fiyatlar erken saatlerde 1,644.10 doları görürken, 7 Ocak'tan bu yana en düşük seviyeye dokunmuş oldu.

(21:01'de güncellendi)