Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük tahvil fonu PIMCO'nun CEO'su Muhammed El-Erian, G-7 yetkililerinin "kur" açıklamasıyla önce durumu "netleştirmeye" çalışıp, ardından "netleştirme" hamlesini eleştirmesinin ardından kurlardaki volatilitenin daha da artmasını bekliyor.

G-7'nin açıklamasının kur savaşları endişelerine bir yanıt olduğunu belirten El-Erian, üye ülkelerin "yerel hedefler için yerel araçların kullanılması" ifadeleriyle döviz kuru görüşlerini vurguladıklarını, bunu daha da netleştirmek için döviz kurlarının "hedeflenmediği" ifadelerini eklediklerini söyledi.

Ancak G-7'nin açıklamasına rağmen üye ülkeler kurlarını etkiliyor.

G-7 ülkelerinin agresif para politikası kanalı ve düşük faizler, ileriye dönük politika rehberliği ve parasal genişleme hamleleriyle Döviz kurlarını etkilediğinin altını çizen El-Erian, G-7'nin ortak bir politika yaklaşımına sahip olmadığını savundu.

El-Erian, ABD gibi dünya genelinde reflasyonist ulusal politikaları savunan ABD ve Almanya gibi enflasyonist uygulamalardan korkan ülkeleri örnek vererek, G-7'nin açıklamasının bu nedenle hızlı bir şekilde çürütüldüğüne dikkat çekti.

PIMCO'nun CEO'su, bu yaklaşımlar göz önünde bulundurulduğunda, G-20'den gelecek benzer açıklamaların da etkisinin ancak kısa süreli olabileceğini söyledi.