Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, Euro Bölgesi'nde resesyonun geçen yılın dördüncü çeyreğinde ekonomistlerin tahminlerinin ötesinde derinleşmesinin, güvenli varlıklar olarak değerlendirilen ABD tahvillerine talebi artırması sonucu değer kazandı.

ABD tahvilleri, öte yandan, ABD'de haftalık işsizlik başvuruları verisinin beklenenden daha fazla düşmesinin ardından kazançlarının bir kısmını geri verdi. 30 yıl vadeli ABD tahvillerinin faizi, bu hafta yapılacak üç ihalesin sonucusu olan, benzer vadedeki 16 milyar dolarlık borçlanma ihalesi öncesi geriledi. Euro Bölgesi ekonomisi, geçen yılın dördüncü çeyreğinde, bölgenin en büyük üç ekonomisinin aynı dönemde beklenenden daha fazla daralmasının etkisi ile yüzde 0.6 küçüldü ve 2009 yılının ilk çeyreğinden bu yana en kötü performansını gösterdi.

Memphis, Tennessee'de FTN Financial'tan Jim Vogel, "Euro Bölgesi GSYİH'sı ile ilgili hayalkırıklığı oldukça önemli," dedi ve Ekonomik toparlanmanın hızı dikkate alındığında, faizlerin genel pozisyonu, bildiğimiz üzere özellikle 10 yıl vadelilerde, oldukça doğru. İhale göreceli olarak rahat geçecek" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin 30 yıl vadeli tahvillerinin faizi iki baz puan ya da 0.02 yüzde puanı düşerek, New York saati ile 08:51'de yüzde 3.22'ye geriledi. Kasım 2042'de vadesi dolacak yüzde 2.75 faizli tahvillerin fiyatı 11/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 3.44 dolar yükselerek 91 4/32'ye çıktı.