Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası reyting kuruluşu Moodys's, rakibi Standard&Poor's'un sahibi olan McGraw-Hill Cos.'un kredi notunu, Amerikan hükümetinin açtığı 5 milyar dolarlık dava gerekçesiyle indirdi.

Moody's, S&P'nin sahibinin kredi notunu 2 kademe birden indirerek A3'ten Baa2'ye çekti ve notun daha da düşürülebileceğini söyledi. Spekülatif notun 2 basamak üzerindeki yeni not, McGraw-Hill'in eğilim birimin satışı ve ABD Hazine Bakanlığı tarafından 4 Şubat'ta açılan davayı yansıtıyor.

McGraw-Hill'in hisseleri 1 Şubat'tan bu yana yüzde 23 değer kaybederek, piyasa değerinden 3.75 milyar dolar sildi. Davadan bu yana şirketin açıktaki 800 milyon dolarlık tahvillerinin getirisi de yüzde 0.9 yükseldi. Amerikan hükümeti S&P'yi, Büyük Depresyon'dan bu yana görülen en kötü finansal krize neden olan mortgage tahvillerindeki riskleri yanlış göstermek ile itham ediyor.

Reyting ajanslarının 2008'de itibarlarına zarar verdiğini, şimdi de bunun sonuçlarına katlanmak zorunda olduklarını söyleyen Omega Global Investors Pty'nin yatırım direktörü Mat McCrum, kredi kuruluşlarının uzun vadeli itibarlarını, daha fazla para uğruna harcadığını savundu.