Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong hisse senetleri, gelecek hafta Çin piyasaları açılmadan önce, kentin gayrımenkul geliştirme şirketlerine gelen satışların öncülüğünde değer kaybetti. İşlem hacmi ortalamanın yarısı kadardı.

Hong Kong'da emlak geliştirme işi yapan ve alışveriş merkezleri olan Wharf (Holdings) Ltd., dün yüzde 3.2 ile bu yılın en hızlı sıçramasını yaptıktan sonra, yüzde 1.1 geriledi. Gelirlerinin dörtte üçünden fazlasını Avrupa'dan sağlayan tekstil şirketi Esprit Holdings Ltd., bölge ekonomisindeki yavaşlama işaretleri ile birlikte, yüzde 1.2 değer kaybetti. Volvo Cars Corp.'un sahibi Çinli Geely Automobile Holdings Ltd., Ocak ayı satışlarının artmasının ardından dünkü kazancını genişletti.

Hang Seng Endeksi, güniçinde yüzde 0.6 düşüp yüzde 0.1 yükseldikten sonra, yüzde 0.2 düşerek, yerel saat ile 13:13'te 23,379.20 puana geriledi. Gösterge endeks, tatil nedeniyle yalnızca iki gün işlem yapılan haftayı yüzde 0.7 kazançla geçmeye yöneldi. Endekste, yükselen hisse sayısının neredeyse iki katı hisse değer kaybetti ve işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 44 altındaydı.

Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi fazla değişmeyerek 11,825.44 puanda kaldı. Çin'de piyasalar bütün hafta boyunca kapalıydı ve işlemler 18 Şubat Pazartesi yeniden başlayacak.

Hong Kong'da First Shanghai Securities şef stratejisti Linus Yip, "Yatırımcılar ve traderların tekrar piyasaya dönmelerini beklemek durumundayız," dedi ve "Bugün için, insanlar Çin piyasalarının yeniden açılmasını bekliyor olabilir. Hong Kong için genel olarak, piyasa daha istikrarlı hale geliyor. Zira endeks tatil öncesi kısa vadeli bir düzeltme yapmıştı" şeklinde görüş bildirdi. Yip, Hong Kong'lu gayrımenkul geliştirme şirketleri için, hükümetin emlak fiyatlarını dizginlemek için kısıtlamalar uygulayabileceği endişeleri olabileceğini sözlerine ekledi.