Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Almanya'da iş güveninin 10 ayın zirvesine yükselmesi ve yatırımcıların İtalya'daki seçim sonuçlarını beklemesinin ardından yükselerek Standard & Poor's (S&P 500) Endeksi'nin iki günlük düşüşten sonra tekrar toparlanabileceği sinyalini verdi.

Hewlett Packard Co., kâr beklentilerinin analistlerin tahminleri üzerinde olmasının ardından yüzde 5.5 ilerledi. American International Group Inc. 4. çeyrek verilerinin beklentileri aşması üzerine yüzde 4.1 tırmandı. Marvell Technology Group Ltd. ise kârının tahminlerin üzerinde gerçekleşmesiyle yüzde 4.5 değer kazandı.

S&P 500 Mart ayı vadelileri New York saatiyle 07:29'da yüzde 0.5 yükseldi ve 1,508.8 puan oldu. Endeks, ABD'li yasa yapıcıların bütçe konusunda anlaşmaya varmasının ardından bu yıl şu ana kadar yüzde 5.4'lük bir ralli gerçekleştirmiş durumda. Endeks dün Fed'in varlık alımlarını yavaşlatabileceği endişeleriyle yüzde 0.6 düştü. Dow Jones vadelileri 57 puan artarak 13,929 puana yükseldi.

Berlin'de bulunan Kliegel & Hafner AG kıdemli piyasa stratejisti Andreas Lipkow, "Piyasalar dünün satışlarının ardından tekrar sıçrayışa geçiyor. Pazar günü gerçekleşecek olan İtalyan seçimleri çok önemli ve piyasalara önümüzdeki hafta için yeni yönlendirmeler verecektir" ifadelerini kullandı.

Almanya'da Ifo enstitüsü tarafından gerçekleştirilen iş ortamı endeksi Ocak ayında 104.3'ten Şubat ayında 107.4'e yükseldi. Bloomberg News anketine katılan 38 ekonomistin tahmin medyanı 104.9'a bir yükselme yönünde gerçekleşti.