Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

West Texas Intermediate (WTI) petrolü, Alman iş güveninin son 10 ayın zirvesine çıkması ve ABD stoklarının Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyede olmasıyla New York işlemlerinde dalgalı bir seyir izledi.

Petrol vadelileri, Almanya'dan gelen verilerin Avrupa'nın en büyük ekonomisinin güç kazandığını göstermesiyle yüzde 0.7'ye varan yükseliş kaydetti. Petrol geçtiğimiz iki gün boyunca varil başına 4.26 dolar değer kaybetti. Bu düşüş dün ABD'de stokların bir önceki hafta 4.14 milyon düşerek 376.4 milyona gerilediğini gösteren verilerin ardından hızlandı.

Connecticut merkezli Tradition Energy analisti Gene McGillian, "Piyasa geçtiğimiz bir kaç günün gerilemelerinin ardından tekrar ekonomiye yoğunlaşıyor. Alman yatırımcı güveni verileri beklenenden iyi çıktı ve piyasayı bugün destekledi. Şimdi ise pazar son gelen ekonomik başlıklara göre bir ileri bir geri gidip gelecek" ifadelerini kullandı.

Nisan vadeli ham petrolün varili 12 cent düşerek New York saatiyle 11:24'te 92.72 dolara geriledi. Kontrat dünü 92.84 dolardan kapatarak 31 Aralık'tan bu yana en zayıf seviyeye geriledi. Petrol vadelileri bu hafta genelinde ise yüzde 3.3 düşüş gösterdi. Vadeli kontratların işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 8.3 altında gerçekleşti.