Advertisement

Beşiktaş Kulübü'nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda, eski başkan Yıldırım Demirören'e ait 1 Ocak-27 Şubat 2012 dönemi faaliyetleri, idari ve mali açıdan ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra edilmedi.

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilen kulübün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda 1 Ocak 2012-27 Şubat 2012 (Yıldırım Demirören dönemi), 28 Şubat 2012-25 Mart 2012 (Yalçın Karadeniz dönemi) ve 26 Mart 2012-31 Aralık 2012 (Fikret Orman dönemi) idari ve mali açıdan ibra edilmesi yönünde oya sunuldu.
Kongrede öncelikle eski başkan Yıldırım Demirören'in son dönemini kapsayan 1 Ocak 2012-27 Şubat 2012 bölümü idari ve mali açıdan ayrı ayrı oya sunuldu. Toplantıya katılan üyeler, oy çokluğuyla bu dönemi idari ve mali açıdan ibra etmedi.

Beşiktaş Kulübü'nün şu anki yönetim kurulunda yer alan yöneticiler Ahmet Nur Çebi, Mesut Urgancılar, Berk Hacıgüzeller, Tamer Kıran, Metin Albayrak, Ahmet Kavalcı, Berkan Gocay ve Abdullah Sözer'in de bu dönemin ibra edilmemesi yönünde oy kullanması dikkati çekti.

-Yalçın Karadeniz ve Fikret Orman dönemi ibra edildi-

Üyeler, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'in geçici bir süre kaldığı dönemle, Fikret Orman ve yönetiminin görev yaptığı dönemi ise oy çokluğuyla ayrı ayrı ibra etti.

Katılımcılar, 28 Şubat 2012-25 Mart 2012 (Yalçın Karadeniz) ve 26 Mart 2012-31 Aralık 2012 (Fikret Orman) dönemlerinin ise ayrı ayrı idari ve mali yönden ibra etti.

Bu arada, kulüp yönetim kurulunun, 1 Haziran 2004 tarihinden itibaren görev yapanların bazı iş ve işlemleriyle ilgili olarak derneğin haklarını korumak amacıyla gerekli muhataplar hakkında her türlü hukuki işlemler için, hakem veya tahkime gidilmesi yönünde istediği tam yetki, üyeler tarafından oy çokluğuyla verildi.

-Orman: ''Demirören'e yakışan, bu parayı Beşiktaş Kulübü'ne bağışlamasıdır''-

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, eski kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in, başkanlık döneminde kulübe verdiği parayı bağışlayacağına inandığını söyledi.

Fikret Orman, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde düzenlenen İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda üyelerin konuşmalarına yanıt verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in, daha önce kulübe bağışlayacağını açıkladığı 103 milyon lira civarındaki parayla ilgili yapılan konuşmaları değerlendiren başkan Orman, şunları kaydetti:

''Bunu ben yaratmadım. Bu paraları bağışlayacağı konusunu da Beşiktaş kamuoyu önüne biz değil, Demirören getirdi. 'Ben helallik istiyorum' dedi. Bu helalliğin ben yarım kaldığına inanıyorum. Beşiktaş ile Yıldırım Demirören arasında uzlaşı yapılması gerekiyor. Eski başkan iyi niyetle hareket etmiş olabilir ama Beşiktaş zarar görmüştür. Kendi ifadesiyle bağışlayacağı söylediği şeyi, yerine getirmesini rica ediyorum.''

-''Beşiktaş'ın 1 lirasını yedirtmem''-

Tek değerlendirme kriterinin Beşiktaş'ın menfaati olduğunu vurgulayan Fikret Orman, şu ifadeleri kullandı:

''Beşiktaş'a yakışan şekilde, şıklık içinde bu işi götürmeye çalışıyorum. Demirören'e de yakışan, bu parayı Beşiktaş Kulübü'ne bağışlamasıdır. Biz kimseyle kapalı kapılar ardında pazarlık etmedik. Kimseye taviz verdiğimiz yok. Beşiktaş'ın iç konularını Beşiktaş'a yakışır şekilde ve şık şekilde çözmeye çalışıyoruz. Benim için en kolayı, Demirören hakkında davalar açılması, bunların konuşulması ama benim görevim Beşiktaş'ın ne zarar göreceğini hesap etmektir. Hep yapıcı olmak istedim, gayret ettim. Herkes bilir ki biz Beşiktaş'a hayatımız boyunca veren olmuşuzdur, hayatımızda hiçbir şaibemiz olmamıştır. Ben değil Demirören'e, iki çocuğuma bile Beşiktaş'ın 1 lirasını yedirtmem. Bu işlerden görüntü itibariyle yara alıyoruz ama yakışır şekilde çözmeliyiz. Sayın Demirören ve ailesi iyi Beşiktaşlıdır, senelerce Beşiktaş'a hizmet etmişlerdir ve kendilerine yakışanı yapacaklarını biliyorum.''

-''Bedava bilet vermedik''-

Kulüp yönetim kurulu üyelerinin bedava bilet dağıttığı iddialarıyla ilgili olarak da başkan Orman, ''O arkadaş kulüpten ayrılmanın hiddetiyle bu konuşmaları yapıyor sanırım. Biz kimseye bir tane bedava bilet vermedik. Şampiyon olduğumuz senedekinden iki misli hasılat elde ediyoruz. Kimseye taviz vermedik, karalamak için yapılıyor. Yönetim kurulu kimseye bedava bilet vermez. Locanın parası da arkadaşlarımız tarafından ödenmiştir'' ifadelerini kullandı.

Fikret Orman, stadın ismi konusunda henüz bir çalışmalarının olmadığını belirterek, ''En büyük konsantrasyonumuz stadı yapmayla alakalı. Aklımızda bazı fikirler var ve Beşiktaş'a yakışan bir şeyler yapmaya çalışıyoruz'' dedi.
Eski başkan adaylarından Bülent Deriş'e de yanıt veren Orman, ''Bülent, 'Gaziantepspor maçından sonra bize yapılanları uygun bulmuyorum' dedi. Ben de Denizlispor maçında bedava bilet verilip taraftarın dövdürülmesini hiç uygun bulmuyorum Bülent'' diye konuştu.

Başkan Orman, Fulya Projesi konusunda kulübün kasasından para çıkmadığını söyleyen eski yönetici İlhan Durusoy'a da yanıt vererek, ''Kat karşılığı anlaşmalarda zaten kulübün kasasından para çıkmaz. Para aldınız, para yerine daha fazla metrekare alsaydınız'' dedi.

Fikret Orman, değişikliğe gidecekleri kulüp tüzüğü konusunda da, ''Bu tüzük benim için en iyisi. Bana en çok imkan sağlayan tüzük, bu tüzüktür, ancak bize yakışan şey bu tüzüğü düzeltmektir. Herkesin şikayet ettiği durumları yaşamamak için bunu yapmalıyız. Beşiktaş'ı illa parası olanlar değil, bu işe muktedir olan insanlar yönetsinler. Nisan ayında tüzük tadil kongresi yapacağız. Arkadaşlarımız çalışıyor'' ifadelerini kullandı.

AA