Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de mutlak kazanmaları gereken bir maçta taraftarın da büyük desteğiyle galibiyete ulaştıklarını ifade etti.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaman, telafisi olmayan maçlar oynadıklarını ifade ederek, karşılaşmayı şöyle değerlendirdi:
''İlk yarıda haddinden fazla puan yitirdik. Puan kayıpları egemen takımlar için fazla oldu. Finale doğru giderken her üç kulvarda, özellikle ligdeki pozisyonumuz açısından, mutlaka kazanmalıydık. Maç arzu etmediğimiz şekilde başladı. Oturmaya fırsat bulamadan mağlup başladık. Son derece arzulu bir durumumuz vardı, galibiyet için. Sadece bu bizde değildi, taraftarımızda da böyleydi. İkisi de bir araya gelmişken, her şey Fenerbahçe'nin gücünü bir adım yukarı çıkaracak gibi görünürken, gol soğuk duş etkisi yaptı. Sonra maça daha fazla katılmaya ve kontrolü ele almaya başladık. Sonunu son derece iyi getirdik. Kazandığımız için hem çok mutluyum hem de bütün oyuncu arkadaşları canı yürekten kutluyorum.''

Sezon başından bu yana Fenerbahçe için kondisyonu eksik olduğu yönünde değerlendirmeler yapıldığı ifade edilerek yöneltilen soruya Kocaman, şu yanıtı verdi:
''Yanlış değerlendirme şurada başlıyor. İki maç arka arkaya sonlarda gol yerseniz, kondisyon düşüktür. Hele bir de yerli antrenör çalıştırıyorsa takımı, kondisyon daha da düşük olur. Bunlar klişeler. Yorumlayanların genel olarak klişeleri, basma kalıp düşünceleri. Bugün dünyada çok çok büyük farklar kalmadı, antrenman teknikleri açısından. Esas olan kapasiteli oyuncuları bir araya getirebilmek ve bunları iyi yönetmek. Buna rağmen de zafiyet gösterebilirsiniz. Bunu da beraber oynama, yardımlaşma ve mücadele duygusunu bir araya getirince aşarak, önemli adım atmış olursunuz. Şu anda Fenerbahçe'deki herhalde en büyük fark bu şekilde. Mücadele kapasitesi, koşu ve yardımlaşma kapasitesi yüksek oyuncularımız var. Yavaş yavaş hem ligin hem de diğer kulvarların biraz daha havasına girdiler gibi görünüyor. Bu da bizim için avantaj.''

-''Burada kazanırsan varsın, kaybedersen yoksun''

Maçın hakeminin oyunu çok durdurduğu ifade edilerek, genel bir değerlendirme yapması istenen Kocaman, ''Kazanmaya giden yolda her şey mübah diye düşünüyoruz hepimiz. Dolayısıyla oyundan çalmak, oyunu soğutmak gibi şeyler rahat bir şekilde yapılabiliyor. Bunu biz de yapıyoruz, kendimizi bir tarafa ayırmayalım. Almanya'da pek çok maç seyrediyorum. Hakemler maç sonuna 1-2 dakika ekliyorlar. Çünkü oyun durmuyor, yerde yatan yok. Oyunu, oynamak için oynuyorlar. Oyunun güzelliği ön planda. Burada kazanırsan varsın, kaybedersen yoksun. Bu nedenle bizim tarafımızı da diğer tarafı da bu anlamda anlayabiliyorum'' diye konuştu.

Kocaman, kazanmak için sahaya çıkan iki takımın mücadelesinde ortaya çıkan gerginlikte sahada en sakin kalması gereken kişinin hakem olması gerektiğini, ancak bu akşamki mücadelede Hüseyin Sabancı'nın olayları kontrol edemediğini savunarak, ''Kasımpaşalıların da bizim de şikayet etmemiz çok doğal. Yetenekli bir genç ve olacak gibi de görünüyor. Bugünkü maç kontrolü elinden yitirdiği bir maç olarak göründü. Var olan gerginlik, bir misli daha arttı. Sonuçta hiç kimsenin memnun olmadığı bir durum ortaya çıktı'' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin en büyük gücünün taraftarı olduğunu kaydeden Kocaman, takımdaki yüksek arzu ve tribünlerdeki coşkunun şampiyonluk yolundaki iştahlarını biraz daha artırdığını dile getirdi.

-Ufuk Özerten'e yanıt

Bir soru üzerine, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Özerten'in medyada yer alan açıklamalarına maçtan evvel göz attığını belirten Kocaman, kendisinin perşembe günü UEFA Avrupa Ligi maçı oynadıktan sonra ligde pazar günü maça çıkıyor olmalarına yaptığı eleştiriyle ilgili olarak, ''Çarşamba günü 1461 Trabzon ile oynayacağımız maç ne rakibimizi, ne Fenerbahçe'yi birincilik veya ikincilik açısından ilgilendirmeyen bir maç. Sonuçta futbol karşılaşması ve güzel olacak. Ama herhangi bir iddianın ortada olmadığı bir maçtı. Bu kadar hassas düşünüyorlarsa bunu da düşünebilirlerdi diye tahmin ediyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

AA