Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:50'de yenilendi)

“Some investors are attracted by the decline in valuations and take the recent sell-off as a good buying window,” Jonathan Ravelas, the chief market strategist at BDO Unibank Inc., said by phone in Manila.

Gelişen piyasa hisse senetleri, gösterge endeksin geçen haftaki hızlı düşüşünün değerlemeleri son iki ayın an düşük seviyesine geriletmesi ve yüksek petrol fiyatlarının enerji üreticilerinin hisselerine alım getirmesi sonrası değer kazandı.

China Petroleum & Chemical Corp., Çin hükümetinin rafinerilere petrol fiyatlarını yükseltme izni vermesinin ardından, Hong Kong'daki işlemlerde son 10 haftanın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Nedbank Group Ltd., karındaki sıçramanın ardından, Johannesburg'daki işlemlerde, iki haftanın en keskin yükselişini gösterdi. Dünyanın en büyük doğalgaz şirketi OAO Gazprom, Renaissance Capital'in hisse fiyat hedefini yükseltmesinin desteği ile iki haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine yönlendi. Hyundai Motor Co., Güney Kore para birimi wonun yen karşısında değer kazanmasının ardından bir ayın en hızlı kaybını yaşadı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 yükselerek Londra saati ile 12:53'te 1,057.43 puana çıktı. Gösterge endeks geçen hafta yüzde 1.2 düştü ve endeksin değerlemesi, diğer bir deyişle, endeksteki şirketlerin piyasa değeri toplamının bu şirketlerin tahmini kar toplamına oranı 10.2 ile 21 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesine indi. Won dolar karşısında, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin, Asya Kalkınma Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'yı merkez bankası başkanlığına aday göstereceği spekülasyonu sonrası yüzde 1.3 değer kazandı. Zayıf yen, Toyota Motor Corp. gibi Japon otomobil üreticilerinin rekabet gücünü, Hyundai Motor gibi Kore otomobil şirketleri karşısında artırıyor.

Manila'da BDO Unibank Inc.şef piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, "Değerlemelerdeki düşüşler bazı yatırımcıları çekiyor ve son satış dalgasını iyi bir alım penceresi olarak görmelerine neden oluyor," dedi.

(16:50'de yenilendi)