Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Bolu İl Çevre ve Orman Müdürü Sezgin Akay, ''Abant Tabiat Parkı'nı son 2 ay içerisinde yerli ve yabancı yaklaşık 30 bin tatilci ziyaret etti'' dedi.

Akay, havaların ısınmasıyla birlikte Abant'ta çevre düzenlemesi ve bozulan yolların yapılması için çalışmalara başlandığını söyledi.

Ziyaretçilerin bölge hakkında daha çok bilgiye sahip olması için Abant'ın girişine ''Tabiat Parkı Müzesi'' yaptıklarını anlatan Akay, müzenin bir ay içerisinde faaliyete geçeceğini belirtti. Müzede Abant'ın bitki örtüsü ve balık türlerinin sergileneceğini aktaran Akay, ''Yabancı turistler için de rehberler bulunacak. Tatilcilerin bölgeyle ilgili olarak akıllarına takılan her konuda bilgi verebilecek deneyimli personeller bulunacak. Bu sayede yerli ve yabancı tatilciler Abant'ı daha iyi tanıma fırsatını yakalamış olacak'' diye konuştu.

Bölgenin dört mevsim yoğun ilgi gördüğüne dikkati çeken Akay, ''Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'nı son 2 ay içerisinde yerli ve yabancı yaklaşık 30 bin tatilci ziyaret etti. Tatilciler Abant'ta, faytona ve ata binerek, göl çevresinde yürüyüş yaparak, günü birlik alanlarda piknik yaparak, fotoğraf çekerek ve şamriyellerle kayak yaparak tatillerinin keyfini çıkartıyor'' ifadelerini kullandı.

AA