Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Akbank Temsilcisi Ali Cihangir Topkar, Rekabet Kurulu'nun 12 banka hakkında yürüttüğü soruşturma sonucunda haksız yada orantısız ceza verilmesi durumunda, ekonomik istikrarın bozulabileceğini, Borsanın olumsuz etkilenebileceğini, ve bankaların yurt dışından alacakları kredilerde zorlanabileceğini söyledi.

Topkar, Rekabet Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun'u ihlal etmediği yönünde karar verilmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Kurul'un yürüttüğü soruşturma sonucunda haksız yada orantısız ceza verilmesi durumunda ekonomik istikrarın bozulabileceğini, borsanın olumsuz etkilenebileceğini ifade eden Topkar, ayrıca böyle bir durumda bankaların yurt dışından alacakları kredilerde zorlanabileceğini ve marka değerlerinin de zarar görebileceğini savundu.

Akbank Hukuk Müşaviri Hasan Esen de, Akbank'ın rekabeti bozduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''Rekabeti bozduğu iddia ediliyorsa bundan en fazla rahatsız olacak diğer bankalardır. Diğer bankaların bu hususta bir şikayetinin olmaması bile bizim rekabetçi bir tutum içerisinde olduğumuzu göstermektedir'' diye konuştu.

Esen, Kurul'un adil bir karar vereceğine olan inançlarının tam olduğunu kaydetti.

-İkinci oturum 13.00'te-

Bu arada, Rekabet Kurulu tarafından yürütülen söz konusu soruşturmada bankaların sözlü savunmalarının alındığı ilk oturum sona erdi.

Başkan Kaldırımcı, ikinci oturumun saat 13.00'te başlayacağını bildirdi. Bugünkü oturumlarda Akbank, Denizbank, Finansbank, HSBC Bank, ING Bank ve Türk Ekonomi Bankası'nın sözlü savunmalarının alınması planlanıyor. Yarınki oturumlarda ise, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası ve Yapı ve Kredi Bankası'nın sözlü savunmaları alınacak.

AA

Bankaların sözlü savunması başladı

BDDK/Öztekin: Bankaların temettüsü sermaye rasyosuna bağlı

TBB/Aydın: Düzenlemeler bankacılığın yapısını dikkate almalı