Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

10 yıl vadeli İtalya tahvilleri, sonuçsuz parlamento seçimleri sonrası yapılan ilk borçlanma ihalesinde, talebin önceki ihaleye göre artış göstermesinin ardından değer kazandı. Bu hareket sonrası, faizler üç ayın zirvesinden gevşedi.

İtalya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri, Roma merkezli Hazine'nin toplam 6.5 milyar euroluk (8.52 milyar dolar) 5 ve 10 yıl vadeli tahvil satmasının ardından, Temmuz ayından bu yana ilk kez aylık bazda kayıp göstermeye yönelirken, bu kaybını geri aldı. İspanya tahvilleri de, Euro Bölgesi'nde ekonomik güvenin ekonomistlerin beklediğinden daha güçlü çıkmasının ardından değer kazandı. Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi son sekiz haftanın en düşük seviyesine ulaştı ve Temmuz ayından bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirmeye yönlendi.

Dublin'de Danske Bank A/S analisti Owen Callan, "İhaleye güçlü talep geldi ve oranlar beklenenden daha iyi çıktı," dedi ve "Özellikle 10 yıl vadeli kağıtlar için çok güçlü talep var ve bu, cesaret verici bir durum. İtalya'ya yönelik bekleyişlerdeki ani krıılmanın biraz aşırı olabileceğini gösteriyor," değerlendirmesinde bulundu.

İtalya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, yüzde 4.96 ile 15 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktıktan sonra, altı baz puan ya da 0.06 yüzde puanı düşerek, Londra saati ile 12:25'te yüzde 4.84'e indi. Kasım 2022 vadeli yüzde 5.5 faizli tahvillerin fiyatı 0.45 ya da 1,000 euro nominal değerli beher kağıt için 4.50 euro yükselerek 105.5'e çıktı.

10 yıl vadeli tahvillerin faizi dün 44 baz puan ile 19 Aralık 2011'den bu yana en hızlı düşüşünü gösterdi ve bu ay 53 baz puan yükseldi.

İlgili haber için tıkalyınız...