Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Moody's Investors Service tarafından yapılan bir açıklamaya göre İtalya'nın belirsizlikle sonuçlanan seçimleri siyasi bilinmezliğin süresinin uzama şansını artırırken, ülkenin kredi notunun da düşürülme riskini yaratıyor.

Moody's tarafından dün bitirilen raporda mutlak çoğunluğun sağlanamadığı parlamentonun yeni bir seçime gidilmek zorunda bırakabileceği ve bu yeni seçimlerden de bir kördüğüm ortaya çıkabileceği belirtiliyor.

Moody's analistleri, "İtalya'nın son seçimleri ülkenin siyasi yönünü belirlemek yerine, Mario Monti hükümeti tarafından yapılan yüzeysel reformların tamamen durmasa bile hızının kesilmesi riskini artırdı" ifadelerini kullandı.

Bölgenin en büyük 3. ekonomisi ve en büyük tahvil piyasası olan İtalya'daki çalkantı, Euro Bölgesi'nin diğer zayıf ekonomileri olan İspanya ve Portekiz'e sıçrama riskini de beraberinde taşırken, "potansiyel olarak Euro Bölgesi borç krizini tekrardan alevlendirebilir."

Seçim öncesi favori olarak gösterilen Pier Luigi Bersani, Temsilciler Meclisi'ni yarım puandan daha az bir farkla kazanırken, eski Başbakan Silvio Berlusconi Senato'da taslakları bloke edebilecek sandalye sayısına ulaştı.

Berlusconi ve eski komedyen Beppe Grillo kemer sıkma politikalarına karşı kampanya yapmışlardı.