Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD dayanıklı tüketim malları ulaşım donanımları hariç Ocak ayında son 1 yılın en büyük tırmanışını gerçekleştirerek iş yatırımının düşmediği sinyalini verdi.

Uçak gibi ürünlere olan talep hariç en az 3 yıl dayanıklılığı olan ekipman siparişleri yüzde 1.9 tırmandı ve Bloomberg tarafından görüşleri alınan ekonomistlerin tahminlerinin üzerine çıkarak Aralık 2011'den beri en sert yükselişi kaydetti. Toplam siparişler beklenenden daha fazla düşerken, savunma siparişlerinde 10 yıldan fazla bir sürenin en sert düşüşünü yansıttı.

Düzelen okyanus ötesi piyasalar, istikrarlı otomotiv talebi ve daha zayıf stoklar bir araya gelerek imalatı, uçak siparişlerinde yaşanan aylık dalgalanmaların ötesinde istikrara kavuşturuyor. Sektörde daha çok ilerlemeyle beraber sektöründeki toparlanma, Bernanke'nin ekonominin 2012 yılı sonunda soğuduktan sonra tekrar toparlanmaya başlayacağı görüşüyle paralellik sergiliyor.

Colorado'da bulunan Action Economics LLC şef ekonomisti Mike Englund, "Küresel olarak fabrikalardan gelen beklentiler güçlenmiş görünüyor. ABD ekipman sektöründe devam eden büyüme göreceğiz" ifadelerini kullandı.