Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hazine tahvilleri, dayanıklı tüketim malları siparişlerinin geçtiğimiz ay beklenenden daha fazla düştüğünü gösteren verilerin ardından yükselerek Kasım ayından bu yana gerçekleştirdiği ilk aylık kazancı genişletti ve Fed'in tahvil alımlarına devam etmesi için zemin sağladı.

İtalya'daki seçimlerden belirsizliğin çıkması ve 1 Mart'ta ABD'de başlayacak olan otomatik harcama kesintilerinden dolayı en güvenli varlıklara talebin artmasıyla daha uzun vadeli tahviller kazançlara öncülük etti. ABD Hazinesi bugün 29 milyar dolar değerinde 7 yıllık tahvil ihalesi gerçekleştirmeyi planlarken, Fed Başkanı Ben S. Bernanke ABD'li yasa yapıcılara yönelik konuşmasının 2. gününe hazırlanıyor. Konuşmasının dünkü bölümünde Bernanke, Fed'in şu anki hızda tahvil alımlarına devam edeceği sinyalini verirken, rekor derecede genişlemeci para politikasının enflasyonu tetiklediği endişelerini de reddetti.

New York'ta bulunan Cantor Fitzgerald LP faiz oranı direktörü Briand Edmonds, dayanıklı tüketim malları siparişlerinin "zayıf bir manşet" olduğunu söyleyerek, "Endişeye kapılmak için geniş bir alan var" ifadelerini kullandı.

10 yıllık ABD gösterge tahvil faizi 3 baz puan gerileyerek New York saatiyle 08:33'te yüzde 1.86 oldu. Faiz 31 Ocak'tan bu yana 13 baz puan gerileme gösterdi. Şubat 2023 vadeli yüzde 2'lik tahvil 7/32 değer kazanarak 101 10/32'ye yükseldi.

ABD hükümet tahvilleri Şubat ayında yüzde 0.6'lık getiri sağlarken, Ocak ayında yüzde 1 geriledi.