Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, beklenenden daha iyi gelen konut verileri üzerine artan ekonomik iyimserlikle beraber yükselerek Standard & Poor's 500 Endeksi'ni üst üste 2. gün yukarı gönderdi.

En büyük lüks çanta üreticisi Coach Inc., şirketin bir satışı gözden geçirebileceğini iddia eden bir rapor üzerine yüzde 4.8'lik tırmanış gerçekleştirdi. Priceline.com Inc. ise uluslararası piyasalardaki gelir artışının kâr beklentisini tahminlerin üzerine çıkarmasıyla beraber yüzde 2.1 ilerledi. Target Corp. ise kârının düşmesiyle yüzde 1.5 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 10:42'de yüzde 0.7 yükselerek 1,507.55 puana çıktı. Dow Jones ise 85.96 puan arttı ve 13,986.09 puan oldu. S&P 500'de işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 20 altında gerçekleşti.

Greenwood Capital Associates LLC şef yatırım yetkilisi Walter Todd, "Ekonomik veriler gayet iyi çıktı. Konut sektöründe yaşanan sıçrama umarım ekonomiye yardımcı olacaktır. Bana hisselerin yukarı yönlü hareketi için hâlâ alan var gibi geliyor" ifadelerini kullandı.

Hisseler, askıda konut satışlarına yönelik verilerin beklentilerin üzerinde gelmesi üzerine artış gösterdi. Ayrıca ABD'de ulaşım ekipmanı hariç dayanıklı tüketim malları siparişleri Ocak ayında son 1 ayın en sert yükselişini gerçekleştirdi ve iş yatırımlarının devam ettiği sinyalini verdi.