Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya'da temaslarda bulunan İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, İtalya'da gelecek haftalarda hükümetin kurulacağına inandığını söyledi.

Berlin'de Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile bir araya gelen ve ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklama yapan Napolitano, yeni hükümet kurulana kadar Mario Monti hükümetinin görevde olduğunu belirterek, ''Gelecek haftalarda bir İtalyan hükümeti kurulacağından eminim'' dedi.

Napolitano, mali piyasalardaki endişelere yönelik de ''Pusulasını kaybeden bir İtalya yok. Bundan dolayı da bulaşma riski yok. Hasta değiliz'' ifadesini kullandı.

Sosyal Demokrat Parti'nin başbakan adayı Peer Steinbrück'ün İtalya'da seçimleri kazanan 5 Yıldız Hareketi lideri Beppe Grillo ve İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi'ye yönelik ''palyaço'' nitelemesini eleştiren Napolitano, ''Bunun doğru olmadığı açıktır'' dedi.

Herkesin istediğini düşünebileceğini belirten Napolitano, ancak parlamento seçimlerinin üzerine konuşulduğunda sözlerin seçiminde çok dengeli olunması gerektiğini kaydetti.

Napolitano, Steinbrück ile dün planlanan buluşmayı iptal etmişti.

Steinbrück, partisi tarafından Potsdam kentinde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Berlusconi ve Grillo'nun seçimlerde başarılı olduğuna işaret ederek, ''Belirli bir dereceye kadar iki palyaçonun kazanmasından dolayı dehşete düştüm'' ifadesini kullanmıştı.

İtalya'daki seçim sonuçlarının Euro Bölgesi için büyük sorun olacağını savunan Steinbrück, seçimleri iki "popülistin" kazandığını söylemişti.

AA