Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcılar gösterge endeksleri yeniden dengeleme hazırlanırken, Amerikan Senatosu'nun 85 milyar dolarlık otomatik harcama kesintilerine yönelik kararını değiştirmemesi üzerine New York Borsası seansın son dakikalarında kazançlarını sildi.

J.C. Penney Co., son 20 yılın en düşük yıllık satış rakamlarını açıklamasının ardından yüzde 17 düştü. Sears Holdings Corp., dördüncü çeyrekte beklenenin üzerinde zarar etmesi üzerine yüzde 5.2 değer kaybetti. Ameliyat robotları üreticisi Intuitive Surgical Inc., ürünlerinin güvenliliğin sorgulanmasıyla yüzde 11 düşüş kaydetti.

Standard&Poor's 500 Endeksi erken saatlerde yüzde 0.6 artış kaydetmesinin ardından yüzde 0.1 kayıpla 1,514.68 puana geriledi. Dow Jones Endeksi de yüzde 0.2 düşüşle 14,054.49 puana indi. Endeks Ekim 2007'deki rekorunun yalnızca yüzde 1 uzağında seyrediyor. Amerikan borsalarında yaklaşık 7 milyar hisse el değiştirdi ve işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 11 üzerinde seyretti.

PNC Wealth Management'ın baş yatırım stratejisti E. William Stone, harcama kesintilerinin çok büyük oranda etkilemesini beklemediklerini, ancak bilinmezlik korkusunun her zaman olduğunu ve bunun da volatiliteyi sıçrattığını söyledi.

Dow Jones Endeksi daha erken saatlerde 2007'deki rekoruna 16 puana kadar yaklaştı. MSCI Inc. küresel ve Amerikan hisse senedi endekslerinde dengeleme olarak bilinen ve hisselerde dalgalanmaya yol açabilecek bir değişiklik yaptı.