Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:08'de güncellendi)

Euro, bölgede imalat aktivitesinin Şubat ayında gerilediğini ve işsizliğin rekor seviyeye tırmandığını gösteren raporlar üzerine son iki aydır ilk defa 1.30 doların altına düştü.

Euro, ekonomik verilerin Avrupa Merkez Bankası (AMB) tarafından faiz düşürüleceği ihtimalini artırmasıyla dolar karşısında 4. haftalık kaybını genişletti. Dolar Endeksi ise ABD'de hükümetin harcama kesintilerini engelleyememesi üzerine Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyeye tırmandı.

New York'ta bulunan BNP Paribas SA şef dealerı Peter Gorra, "Düşük seviyeye dönmemiz an meselesi. Dünyanın daha yavaş büyüme anlamına gelen bir şeylerin olduğunu söylemek çok zor değil. Dünya, harcama kesintileri ve Avrupa'daki gelişmelerden endişe duyuyor" ifadelerini kullandı.

Euro, New York saatiyle 13:09'da yüzde 0.2 düşerek 1.3029 dolara gerilerken bu haftanın kaybını da yüzde 1.3'e taşıdı. Yen karşısında yüzde 0.9 yükselen euro 121.12 yen olurken, bu haftaki düşüşünü yüzde 1'e kıstı. Dolar ise yüzde 1.1 güçlenerek 93.59 yen oldu.   


(21:08'de güncellendi)