Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ünlü ekonomist Paul Krugman, New York Times'taki makalesinde piyasanın dile gelerek, felaket tellallarının hiçbir şeyden haberlerinin olmadığını söylediğini yazdı.

Konservatif uzmanların daimi olarak, Wall Street'teki reformlar ya da sigortasızları destekleyen hükümet harcamalarının hisseleri dibe vurduracağını öne sürdüğünü hatırlatan Krugman, bu karamsar tahminlerin hiçbirinin doğru çıkmadığını ve hisselerin rekor kırdığını söyledi.

Karamsar uzmanların son yıllarda durmadan yanlış çıktığını ileri süren Krugman, "Ancak burada önemli nokta hatalı çıkmaları değil, bu tahminlerin hep kendi politikalarını uygulamamızı isteyen taraftakilerden geliyor olması" dedi.

Karamsar tahminlerin konservatiflerle sınırlı olmadığını, merkezdeki ekonomistlere kadar uzandığını belirten Krugman, iki yıl önce Erskine Bowles ve Alan Simpson'ın, Simpson-Bowles önerisinin uygulamaya konulmaması hâlinde tahvil piyasasında yetki sahibi olmayanların saldırısına karşı uyardığını hatırlattı.

Krugman, piyasanın her şeyin iyi olduğu mesajının da vermediğinin altını çizerek, "Piyasa sadece açık açık felaket tellallarının her şeyden bihaber olduklarını söylüyor" yorumunda bulundu.