Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:26'da güncellendi)

Petrol, dünyanın ikinci en büyük petrol tüketicisi Çin'de sanayi üretiminin yavaşlaması ve Suudi Arabistan'ın üretimi 20 ayın en düşük seviyesinden artırması sonrası düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Petrol vadeli kontratları New York'ta, Çin'in sanayi üretimi büyümesinde 2009'dan beri en kötü yıl başlangıcı yapmasının ardından yüzde 1.2 kadar düştü. Suudi Arabistan'da ham petrol üretimi, ülkenin petrol politikası konusunda bilgiye sahip bir yetkiliye göre,  Şubat ayında son 20 ayın en düşük seviyesinden yükseldi.

New York merkezli serbest yatırım fonu Again Capital LLC partneri John Kilduff, "Piyasa, en son verileri fiyatlıyor. En son gelen Çin verisi hayal kırıcı oldu ve Suudi Arabistan'ın üretimi en sonunda yükseliyor ki bu da arz miktarını yükseltecektir" ifadelerini kullandı.

Nisan vadeli ham petrol, Nymex piyasasında, 49 sent ya da yüzde 0.5 düşerek, New York saati ile 13:54'te, varil başına 91.46 dolara indi. Tüm vadeli kontratlardaki işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, 100 günün ortalamasının yüzde 31 altındaydı. Vadeliler bu ay yüzde 0.6 düştü.

Nisan vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 74 sent ya da yüzde 0.7 düşerek varil başına 110.11 dolara geriledi. Tüm kontratlarda işlem hacmi, son 100 günün ortalamasının yüzde 30 üzerindeydi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile ABD göstergesi Batı Teksas petrolünün fiyatları arasındaki fark 18.65 dolara geldi. Bu fark 8 Mart'ta 18.90 dolar ile 31 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine inmişti.
(20:26'da güncellendi)