Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri geçtiğimiz hafta Dow Jones Endeksi'nin tarihi zirveye çıkmasının ardından bugün düşüş yaşarken, Çin'de sanayi üretimi 2009 yılından bu yana en yavaş hızda büyüdü.

Kroger Co., hisse tavsiyelerinin Hilliard Lyons Inc. tarafından kesilmesi üzerine Avrupa işlemlerinde yüzde 1.1 değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi Haziran ayı vadelileri Londra saatiyle 07:48'de yüzde 0.2 geriledi ve 1,541.7 puan oldu. Gösterge endeksi geçtiğimiz hafta beklenenden daha iyi çıkan istihdam verileri ve yatırımcıların merkez bankalarından teşvik gelmeye devam edeceğine yönelik beklentileri üzerine yüzde 2.2'lik bir ralli gerçekleştirmişti. Dow Jones vadelileri 14 puan geriledikten sonra 14,299 puana indi. Dow Jones geçtiğimiz hafta tarihi zirvesini aşarken, S&P 500 Endeksi bütün zamanların en yüksek seviyesinin yüzde 1 altında seyrediyor.

Londra'da bulunan Rathbone Unit Trust Management Ltd. şef yatırım yetkilisi (CIO) Julian Richard Chillingworth, "Çin'den gelen büyüme rakamları biraz engebeli olacak. Mutlaka bazı yumuşaklıklar olacaktır" yorumunda bulundu.

Çin sanayi üretimi 2013 yılının ilk 2 ayında yüzde 9.9 büyürken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 10.6'lık bir büyüme olacağı yönünde gerçekleşti. Perakende satışları da yüzde 12.3 artarak tahminlerin altında kaldı.