Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en değerli şirketi Apple Inc. ve Amerikan bankalarının değerlenmesiyle Standard&Poor's 500 Endeksi rekor düzeyinin yalnızca 9 puan altından kapandı ve endeksteki volatilite son 6 yılın en düşük düzeyine geriledi.

Apple erken saatlerde kaydettiği kayıpları geri alarak yüzde 1.4 primlendi. BlackBerry, Lenovo Group Ltd.'ın akıllı telefon üreticisini satın almayı düşündüğü haberinin sonrasında yüzde 14 yükseldi. Ford Motor Co., Çin'deki satışlarının artmasıyla yüzde 2.8 değer kazandı. Citigroup Inc. ve Wells Fargo & Co.'nun yüzde 1.7'nin üzerinde artış kaydetmesiyle finansal hisseler sıçradı. Dick's Sporting Goods Inc. ise analistlerin beklentisinin altında kâr açıklamasının ardından yüzde 11 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 kazançla 1,556.22 puana yükselerek Ekim 2007'den bu yana en yükseğine işaret etti. Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.4 artışla 14,447.29 puandan kapanarak, bir kez daha rekor tazeledi. Chicago Board Opsiyon Borsası Volatilite Endeksi 2007'den bu yana en düşük düzeyine indi. Amerikan borsalarındaki işlem hacmi 5.4 milyar hissenin el değiştirmesiyle 3 aylık ortalamanın yüzde 14 altına işaret etti.

Dirençteki azalmanın devam ettiğini belirten Irving Mageee Investment Management'ın yatırım yöneticilerinden Jordan Irving, ABD'den gelen son ekonomik verilerin fena olmadığını söyledi.

S&P 500 Endeksi'nin 2009'daki dip noktasının 2 katına çıkmasıyla, 4 yıldır devam eden boğa piyasasındaki Amerikan hisselerinin değeri 10 trilyon doları aştı. Dow Jones, finansal krizdeki kayıplarını 65 aydan az bir zamanda telafi etti.