Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Teknik göstergelerin aşırı alıma işaret etmesinin ardından, Topix Endeksi'nde Kasım'dan bu yana en iyi performans gösteren finansal aracı kurumların değer kaybetmesiyle Tokyo Borsası kazançlarını sildi. Hisseler daha erken saatlerde yenin düşmesi ve Japonya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı adayı Kikuo Iwata'nın hükümet tahvili alımlarının deflasyonu sonlandırabileceğini söylemesiyle yükselmişti.

Japonya'nın en büyük aracı kurumu Nomura Holdings Inc. erken saatlerde yüzde 2.4 primlenmesinin ardından yüzde 0.9 değer kaybetti. Sigara üreticisi Japan Tobacco Inc., hükümetin şirketteki hisselerden birini dünkü kapanışın yüzde 2 altında fiyatlamasının ardından yüzde 0.8 düştü. Japonya'nın en büyük çelik üreticisi Nippon Steel&Sumitomo Metal Corp. maliyet kesintisine gideceği haberi sonrasında yüzde 4.4 değer kazandı.

Topix Endeksi erken saatlerde yüzde 1 yükselmesinin ardından Tokyo saati ile 13:22'de büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 1,039.6 puanda seyretti. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.1'in altında düşüşle 12,337.97 puana gerileyerek 8 gündür devam eden kazanç dönemini sonlandırdı. Topix'in 14 günlük RSI'si dün 75 puana tırmanarak, bazı traderların çok hızlı ve çok fazla yükseliş olarak yorumladığı 70 puanın üzerine çıktı.

Piyasanın kısa vadede aşırı ısındığını ve kâr realizasyonlarının görüleceğini söyleyen Mizuho Securities Co.'nun piyasa beklentilerinin güçlü olduğunu, bu noktada yatırımcıların BOJ politikalarını beklemeye başlayacağını belirtti.

Topix Endeksi 14 Kasım'dan bu yana yeni hükümetin deflasyonu sonlandırmak için daha fazla çaba göstereceği iyimserliğiyle yüzde 44 ralli yaptı.

Endeks dün tahmini kazançlarının 21.2 katından işlem görerek, 14.1 katından fiyatlanan Standard&Poor's 500 Endeksi ve 12.7 katından değerlenen Stoxx Europe 600 Endeksi'ni geride bıraktı.