Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:30'da güncellendi)

Yen euro karşısında, muhalefetten bir parlamenterin, partisinin, piyasaların para politikasının daha da gevşetilmesinden yana olan Kikuo Iwata'nın merkez bankası başkan yardımcılığı adaylığına karşı olduğunu kaydetmesinin ardından son beş günde ilk kez değer kazandı.

Sterlin dolar karşısında, İngiltere'de sanayi üretiminin Ocak ayında beklenmedik şekilde düşmesinin ardından Haziran 2010'dan bu yana en düşük seviyesine ve Avustralya doları karşısında ise 1985'ten bu yana en zayıf düzeyine geriledi. Macaristan para birimi forint, onaylanan anayasa değişikliklerinin Avrupa Birliği üyelerince demokrasiyi zayıflattığının vurgulanması sonrası, euro karşısında dokuz ayın en düşük seviyesine geriledi ve 31 önemli para biriminin büyük bölümü karşısında değer kaybetti. Euro, petrol ve altının ralli yapması ile birlikte, dolar karşısında kayıplarını geri aldı.

New York'ta BNP Paribas SA şef dealerı Peter Gorra, "Tüm bunlar Japonya'da muhalefetin Iwata'yı veto edip etmeyeceği ile ilgili," dedi ve "Dolar-yen oldukça hızlı bir şekilde 50 puanlık bir satış dalgası ile karşılaştı, Herşey pozisyonlanma ile ilişkili" değerlendirmesinde bulundu.

Yen dolar karşısında, son dört günde yüzde 3.1 değer kaybettikten sonra, yüzde 0.4 yükselerek, New York saati ile 11:13'te 95.91 yen seviyesine geldi. Japon para birimi euro karşısında yüzde 0.5 yükselişle 125.01 seviyesine çıktı. Euro dolar karşısında, 8 Mart'ta 1.2955 ile 11 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesine indikten sonra, toparlandı ve yüzde 0.1 düşerek 1.2955 dolar seviyesine geldi.

Macar forinti euro karşısında yüzde 1.3 değer kaybederek 305.83 ve dolar karşısında yüzde 1.4 kayıpla 234.61 seviyelerine indi.

(17:30'da güncellendi)