Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:57'de güncellendi)
Altın, Avrupa'da ekonomik büyümenin yavaşladığına dair işaretlerin merkez bankaları tarafından teşvik önlemlerinin artırılacağı beklentilerini yaratmasıyla yükselen talep üzerine son 6 ayın en uzun rallisini gerçekleştirme yolunda ilerliyor.

Birleşik Krallık sanayi üretimi Ocak ayında bir önceki aya göre beklenmedik bir şekilde düşüş gösterdi. Bank of England politika yapıcıları Şubat ayındaki bir açıklamalarında toparlanmayı desteklemek için teşvik önlemlerini artırmaya hazır durumda beklediklerini söyledi. Avrupa Merkez Bankası (AMB) meclis üyesi Jens Weidmann, bankanın genişlemeci politikalarını "ne kadar uzun süre ihtiyaç duyulursa" o kadar sürdüreceğini belirtti.

R.J. O'Brien & Associates kıdemli emtia brokerı Phil Streible, "Avrupa'da parasal genişlemeye yönelik yeni açıklamalar geleceği spekülasyonu altını destekliyor. Asya'dan gelen fiziki talep de alım eğilimli" ifadelerini kullandı.

Nisan vadeli altının onsu New York saatiyle 11:38'de yüzde 0.8 yükselerek Comex'te 1,590.30 dolardan işlem gördü. Fiyatlar üst üste 4. kazanç seansını gerçekleştirmeye doğru ilerlerken, 21 Ağustos'tan bu yana en uzun kazanç periyodu olarak da dikkat çekiyor.

Altın, ekonomilerin toparlanmakta olduğuna yönelik güvenin artması ile birlikte, bu yıl düne kadar yüzde 5.8 düştü. ABD'de işsizlik oranı, geçen hafta açıklanan verilere göre, Şubat ayında yüzde 7.7 ile son dört yılın en düşük seviyesine indi. ETF'lerdeki altın varlıkları dün itibariyle 2,479.9 tona düşerek, Eylül ayından bu yana en düşük seviyesine indi.

Mayıs vadeli gümüşün onsu ise yüzde 1.1 arttı ve 29.16 dolardan işlem gördü.

(17:57'de güncellendi)