Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:20'de güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, İngiltere'de imalat sanayinin Ocak ayında beklenmedik bir düşüş gerçekleştirdiğini gösteren verinin ardından fazla bir değişiklik göstermedi ve 4.5 yılın zirvesi yakınlarında dalgalı seyrediyor.

Bakır üreticisi Antofagasta Plc, temettüsünü geçen yıla göre iki katın üzerinde artırması sonrası iki ayı aşkın sürenin en keskin yükselişini gerçekleştirdi. Refah yönetim şirketi St. James’s Place Plc, Lloyds Banking Group Plc'nin şirketteki payını düşürmesinin ardından bu yılın en hızlı düşüşünü yaptı. Pirelli & C. SpA, 2013 yılı kar tahmininin analistlerin tahminlerinin altında kalması sonucu yüzde 2.8 düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 düşerek, Londra saati ile 14:48'de 295.66 puana geldi. Endeksi güniçinde yüzde 0.3 yükseldi ve yüzde 0.2 düştü. Avrupa hisse sentlerinin gösterge endeksi, ABD'li kanun koyucuların federal bütçe konusunda uzlaşmaya varmasının ardından bu yıl yüzde 5.8 yükseldi.

Newscape Capital Group şef yatırım yetkilisi Philippe Bonnefoy, Bloomberg Television'a yaptığı değerlendirmede, "Hisse senedi piyasasındaki bu zirve konusunda daha temkinli hale geliyoruz ve belki de, son dört ila altı ayda gördüğümümüz büyük çıkış ile birlikte, riskin bir kısmını masadan almamız gerektiğini düşünmeye başlıyoruz," dedi ve "Analistler, şirket karları konusunda oldukça olumlu ve agresif ve birçok durumda, kar beklentileri, düşürüldüğünden daha fazla artırılıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi'nde, Bloomberg News'un derlediği verilere göre, karlarını açıklayan 269 şirketin yüzde 49'u, analistlerin tahminlerinden daha iyi sonuç elde etti. Bu oran önceki çeyrekte yüzde 52 seviyesindeydi.

(17:20'de güncellendi)