Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:36'da güncellendi)

Batı Teksas petrolü, dünyanın en büyük kullanıcısı ABD'de petrol stoklarının son bir ayda ilk kez düştüğünü gösteren verinin ardından son iki haftanın zirvesi yakınlarına çıktıktan sonra kazançlarını silerek düştü.

Petrol kontratları geçtiğimiz 4 gün boyunca artış gösterirken, Amerikan Petrol Enstitüsü'nden (API) dün yapılan açıklamada petrol stoklarının geçen hafta 1.38 milyon varil azaldığı kaydedildi.

Sydney'de CMC Markets şef piyasa analisti Ric Spooner, "API verileri ılımlı bir pozitif hava verdi," dedi ve "Bu bir düzeltme rallisi. Bunun önemli bir hareketin başlangıcı olduğunu işaret eden daha büyük çaplı talep/arz tablosunda gerçek bir değişiklik yok" değerlendirmesinde bulundu.

Nisan vadeli petrol kontratları, Nymex elektronik işlemerinde, New York saati ile 12:20'de 18 sent düştü ve varil başına 92.36 dolara geriledi. İşlem hacmi, bu rapor yazıldığında, son 30 günün ortalamasının yüzde 33 üzerinde gerçekleşti. Kontrat dün 48 sent yükselerek, 92.54 dolar ike 27 Şubat'tan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

Yarın vadesi dolacak olan Nisan vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 1.20 dolar düşerek varil başına 108.45 dolara geriledi. İşlem hacmi ise 100 günlük ortalamanın yüzde 28 üzerindeydi.

(15:36'da güncellendi)