Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Barclays Plc'nin teknik analizine göre, bakır fiyatları, üçgen desteği olarak adlandırılan seviyeyi aşağı yönde kırmasının ardından bu yılın en düşük seviyesine inebilir.

Barclays'ın raporunda, metalin, Ekim 2011'de ve Haziran ve Ağustos 2012'deki en düşük seviyelere değen bir destek doğrusu ve Şubat 2012 ve Şubat 2013'teki zirvelere değen bir direnç doğrusundan oluşan üçgen formasyonunun aşağı limitini kırdığı belirtildi. Barclays'a göre, 7,650 doların altına düşüş, fiyatların 7,500 dolar civarındaki Kasım ayı en düşük sevieysine doğru bir gerilemeyi işaret edebilir.

Barclays analisti Lynnden Branigan, "Dikkat çekilmesi gereken önemli nokta, aşağı yönde kırılmanın teyit edilmesi ve bunun için, trend doğrusunun altında iki gün üst üste kapanış bekliyorum," dedi ve "Zamanlama konusunda, kırılma teyit edildiğinde, hızlı bir satış dalgasıdnan ziyade, 3-4 aylık çırpıntılı bir düşüş bekliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), bugün yüzde 0.1 düşerek ton başına 7,818.75 dolar geldi. Metal, 2012 yılında yüzde 4.4 yükseldikten sonra bu yıl yüzde 1.4 geriledi.