Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:38'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, ABD'de yükselen perakende satışlarının Inditex SA ve Enel SpA gibi firmaların negatif kâr verilerinin yarattığı etkiyi dengelemesiyle erken saatlerde kaydettiği kayıpları sildi ve günü yatay seviyeden kapattı.

Dünyanın en büyük giyim perakendecisi Inditex, son 5 çeyreğin en yavaş kâr büyümesini açıklamasının ardından yüzde 3.1 değer kaybetti. İtalyan firması Enel ise net gelirinde yüzde 79 gerileme açıklamasının ardından 6 ayın en zayıf noktasına geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeski Londra saatiyle 15:22'de yüzde 0.1'den daha az gerileyerek 295.16 puan oldu. Endeks 8 Mart'ta açıklanan raporların ABD'de istihdamın ve Çin'de ihracatın güçlendiğini göstermesiyle Haziran 2008'den bu yana zirveye çıkmıştı.

JPMorgan Chase & Co. piyasa stratejisti Daniel Morris, "Bu noktada çok gözle görülür bir düzeltme beklemiyoruz. Hisselere olan temel destek hâlâ iyi. Yılın geri kalanında hisselerin değer kazanmasını bekliyoruz" dedi.

Stoxx 600 Endeksi gün içerisinde yüzde 0.5'e varan düşüşler yaşamasına rağmen ABD'den gelen perakende verileriyle toparlandı.