Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

 En iyi kadın vokallerden birisi olarak gösterilen ABD'li şarkıcı, besteci ve söz yazarı Alicia Keys, 2 Temmuz'da 20. İstanbul Caz Festivali kapsamında İstanbul'da konser verecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 20'incisi, 2-19 Temmuz'da düzenlenecek İstanbul Caz Festivali, R&B ve soul müziğin dünyaca ünlü sesi Alicia Keys'i ağırlayacak.

ABD'li şarkıcı, 2 Temmuz Salı günü saat 21.00'de Maçka'daki Küçükçiftlik Park'ta konser verecek. Bu buluşma, Alicia Keys'in Türkiye'deki ilk konseri olacak.

14 Grammy ödülü sahibi Alicia Keys, dünya çapında 40 milyonun üzerinde albüm satışıyla, son dönemin en çok satan kadın müzisyenlerinden biri sayılıyor. ''Falling'', ''No One, ''If I Ain't Got You'' gibi şarkıları onlarca ülkede haftalarca bir numara olan Keys, dünya çapında 30 milyonun üzerinde single satışına sahip.
Müziğe 11 yaşından itibaren piyano çalarak başlayan, Mozart, Beethoven ve Chopin bestelerinin de aralarında olduğu geniş bir klasik piyano repertuvarına sahip olan Alicia Keys, şarkılarında klasik piyanoyu caz, R&B ve soul ile harmanlıyor.