Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:02'de güncellendi)

ABD hisseleri, Dow Jones'un gerçekleştirdiği 8 günlük rallinin ardından çok değişiklik göstermeyerek bugün açıklanan pozitif perakende satışlarına rağmen güne yatay başlarken kayıplar ve kazançlar arasında gel git yaşadı.

Netflix Inc., Facebook'a entegre edilmiş yeni bir sosyal özellik açıklamasının ardından yüzde 6.6 değer kazandı. Spectrum Pharmaceuticals Inc. analistlerin beklentilerini karşılayamayacağını açıklamasıyla yüzde 34 düştü. Express Inc. birinci çeyrek ve yıl geneli kâr tahminini beklentilerin altında gerçekleştirmesinin ardından yüzde 8.2 geriledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saatiyle 12:54'te yüzde 0.2 yükselerek 1,554.92 puana çıktı. Dün yeniden bir rekora yükselen Dow Jones ise 13.02 puan artışla 14,463.08 puana çıktı ve rekorunu genişletti. İşlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 25 altında gerçekleşti.  

New York merkezli Matrix Asset Advisors Inc. şef yatırım yetkilisi David Katz, "Ekonomi normal bir performans göstermeye ve tüketici de harcamaya devam ediyor" yorumunu yaptı.

ABD'de bugün açıklanan Şubat ayı perakende verileri yüzde 1.1 yükseliş gösterirken, Ocak ayının rakamı yüzde 0.1'den yüzde 0.2'ye revize edildi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 0.5 oldu. Volatil kategoriler olarak değerlendirilen otomobil ve akaryakıt hariç diğer kategorilerde satışlar yüzde 0.4 tırmandı.

S&P 500 Endeksi 7 gün süren kazanç periyodunun ardından bütün zamanların en yüksek seviyesine 9 puan kadar yaklaşmasına rağmen, dün düşüş yaşadı. Gösterge endeks 2009 yılında gördüğü en düşük seviyenin ise iki katından daha fazla yükseliş göstermiş durumda.

(21:02'de güncellendi)