Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:57'de güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, bölge politika yapıcılarının bugün Brüksel'de başlayacak olan iki günlük toplantıları öncesi ve ABD'de işsizlik başvurularının beklenenin üzerinde düştüğünü gösteren verilerle son dört buçuk yılın en yüksek seviyesine tırmandı.

İtalya'nın en büyük sigorta şirketi Assicurazioni Generali SpA, artan faaliyet kârı açıklaması sonrası son yedi ayın en hızlı rallisini gerçekleştrirdi. HeidelbergCement AG, borcunun beklenenden daha fazla düşmesinin ardından 2008'den bu yana en yüksek seviyesine yükseldi. Avrupa'nın ikinci en büyük havayolu şirketi Deutsche Lufthansa AG, Airbus SAS'den uçak almak için anlaşmaya varmasının ardından yüzde 3.5 değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.8 yükselerek, Londra saati ile 14:58'de 297.6 puana çıktı ve Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi, ABD'de istihdam verilerinin ve Çin'de ihracat verisinin, küresel ekonomik toparlanmaya yönelik güveni kuvvetlendirmesinin desteği ile bu yıl yüzde 6.4 yükseldi.

Kopenhag'da PFA Pension A/S kıdemli stratejisti Witold Bahrke, "Piyasalar, beklenenden daha iyi çıkan ABD verilerinin mali problemlere direnmesinin desteği ile yukarı yönde hareket ediyor," dedi ve "Öte taraftan, kaygı giderek artıyor. Özellikle Euro Bölgesi gelişmeleri ile ilgili. Kimse Brüksel'deki zirveden sağlam bir sonuç beklemiyor, ancak, örneğin Güney Kıbrıs için, sürpriz potansiyeli var" değerlendirmesinde bulundu.

(17:57'de güncellendi)