Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ'nin TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi 118 milyon dolarla Türkerler İnşaat AŞ verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda, Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan'ın komisyon başkanlığını yaptığı ihalede ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı.

Birinci elemeli yazılı turda ihaleye katılmamasına rağmen daha önce verdiği yazılı teklifi geçerli olan Gen-pa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ, en düşük teklifi verince elendi. 2. elemeli yazılı turda ise Limak İnşaat AŞ en düşük teklifi vererek elenen katılımcı oldu.

Kalan 3 firmayla açık artırmaya geçildi. Açık artırmada başlangıç tutarı 103 milyon dolar, artırım aralığı ise 500 bin dolar olarak belirlendi.

İhalenin açık artırma bölümünde ilk olarak İşkaya Doğu Ortak Girişim Grubu, ikinci olarak ise Özyazıcı İnşaat-Doğu Otomotiv OGG çekildi.

İhalede en yüksek teklifi 117 milyon 500 bin dolarla veren Türkerler İnşaat AŞ, 500 bin dolar daha artırım yaparak teklifini 118 milyon dolara çıkardı. İhale bu fiyatla tamamlandı.

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş illerine hizmet veren Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ'nin 458 bin 971 abonesi bulunurken, bölgenin kayıp-kaçak oranı ise yüzde 52 düzeyinde.