Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

10 yıllık İtalyan tahvilleri Avrupalı liderlerin, bölgenin en çok borcu olan ülkesine bütçe açığını azaltması için daha fazla zaman tanıyabileceği sinyalini vermeleri üzerine yükselişini 2. güne taşıdı.

5 yıllık İtalyan tahvil faizleri, hükümetin 2015 ve 2017 vadeli tahvilleri geri almak istemesi üzerine son bir haftanın en düşük seviyesine geriledi. 10 yıllık İspanyol tahvilleriyse bu hafta faizleri son 2 yılın en düşük seviyesine gönderen rallinin aşırı olduğu söylentisi üzerine ve ülkenin önümüzdeki hafta 5 ve 10 yıllık tahvil ihalesi yapacağını açıklaması üzerine düştü. Alman tahvilleri, Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon oranının üst üste ikinci ay düştüğünü gösteren veriler üzerine haftalık kazancını ilerletti.

Londra merkezli Monument Securities Ltd. oran stratejisti Marc Ostwald, "İtalya bir gıdım yukarıda, ben de bunu Avrupa Birliği'nin İtalya ve Fransa'ya sermaye yatırımlarına harcama yapmaları için biraz alan tanımış olmasına bağlıyorum ki bu da kemer sıkma elementinin keskinliğini azaltıyor" yorumunu yaptı.

10 yıllık İtalyan tahvil faizleri 5 baz puan düşerek Londra saatiyle 16:16'da yüzde 4.60 oldu. Kasım 2022 vadeli yüzde 5.5'lik tahvilin fiyatı 0.385 artarak 107.35 oldu.

Beş yıllık tahvil faizleri ise 5 baz puan düştü ve yüzde 3.32'ye geriledi.