Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira geliri beyannamesi verilmesine ilişkin dünkü açıklamasının ardından, daha önce hiç beyanname vermemiş 17 bin mükellefin başvurduğu bildirdi.

Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce hiç beyanname vermemiş 17 bin mükellefin dün başvuruda bulunduğunu, bunun günlük bazda rekor bir rakam olduğunu söyledi.

Kira geliri beyannamesi veren mükelleflere teşekkür eden Şimşek, ''Uyarılarımız etkili oldu. Vatandaşlarımıza gösterdikleri hassasiyet için çok teşekkür ederim. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmek istemiyoruz, amacımız 75 milyonun hakkı olan verginin ödenmesidir'' dedi.

Şimşek, dün, Gelir Vergisi Kanunu uyarınca 2012 yılında elde edilen kira gelirleri için 25 Mart Pazartesi günü mesai bitimine kadar kira geliri beyannamesi verilmesi gerektiğini hatırlatmıştı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl yapılan bütün bilgilendirme ve uyarılara rağmen kira geliri elde ettiği halde beyanname vermeyen veya eksik beyanda bulunduğu tespit edilen yaklaşık 100 bin kişinin normalde ödemeleri gereken verginin yaklaşık 5 katı vergi, faiz ve ceza ödemek zorunda kaldığına dikkati çekmiş ve ''Vatandaşımız bu cezalara maruz kalmasınlar, beyannamelerini vaktinde versinler'' uyarısında bulunmuştu.

AA