Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

PetroChina Co.'dan Weicahi Power Co.'ya birçok şirketin kârlarının azaldığını açıklaması sonrasında Çin Borsası'ndaki hisselerin çoğu değer kaybetti.

Yüksek hızlı ağır iş dizel motor üreticisi  Weichai Power, net gelirinin geçtiğimiz yıl düşmesi sonrasında yüzde 2.9 değer kaybetti. Çin'in en büyük enerji üreticisi PetroChina, beklentinin altında kâr açıklamasının ardından satışa geçti. Sinopec olarak da bilinen China Petroleum, kazanç rakamlarını açıklamasının öncesinde yüzde 2.1 değerlendi. Şanghay ve Hong Kong borsalarında işlem gören en azından 98 şirket bugün bilanço rakamlarını açıklayacak.

Değer kazanan her 4 hisseye karşılık 5 hissenin değer kaybettiği Şanghay Bileşik Endeksi günü yüzde 0.1 kazançla 2,326.63 puandan kapadı. Endeks bu hafta yüzde 2.1 yükseldi. Gün içinde 5 kez yön değiştirmiş olan Şanghay Bileşik Endeksi'nin 30 günlük volatilitesi bu hafta Şubat 2012'den bu yana en yüksek düzeyine işaret etti.

Kazançların çok iyi olmayacağını ve bu şirketlerin bu yıl daha iyi görünüme sahip olması için bir neden görülemediğini söyleyen Union Life Asset Management Co.'nun yatırım müdürü Larry Wan, "Ekonomik büyümeyi korumak zor" dedi.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.1'in altında kayıpla 2,614.07 puana gerilerken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.2 düştü. Bloomberg China-US 55 Endeksi dün yüzde 1.1 aşağıda kapandı.

Şanghay Bileşik Endeksi 6 Şubat'ta kaydettiği zirvesinden, yetkililerin emlak piyasasını soğutmak için atacağı adımların toparlanmayı olumsuz etkileyeceği endişelerinin etkisiyle yüzde 4.4 düştü. Endeks 12 aylık kazanç tahminlerinin 9.5 katından işlem görerek, 7 yılın ortalaması olan 15.8 katsayısının gerisinde kalıyor. Endeksteki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 10.1 altında seyretti.