Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:03'te yenilendi)

ABD hisseleri bugün açıklanan dayanıklı tüketim malları sipariş verileri ve konut fiyatları verilerinin Tüketici Güveninin düştüğünü gösteren verilere baskın gelmesi üzerine toparlandı ve Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dün kaydettiği düşüşün ardından bugün yükseldi.

Monsanto Co. yüzde 3.8'lik tırmanış gerçekleştirirken, Netflix 6.1 değer kazandı. Kıyafet perakendecileri düşüş yaşadı, Gap Inc. ve Macy's Inc. yüzde 1.9'dan daha fazla geriledi.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 13:06'da yüzde 0.5 yükselerek ve 1,559.09 puan olurken, dünü yüzde 0.3 düşüşle kapatmıştı. Dow Jones 78.01 puan artarak 14,525.76 puan oldu. S&P 500'deki işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 14 altında gerçekleşti.

New York merkezli ING Investment Management varlık dağılımı direktörü Paul Zemsky, "ABD'den gelen veriler iyi olmaya devam ediyor ve her ne kadar Avrupa'dan son bir kaç gündür kötü haberler alıyor olsak da hisselerin 1,550 puan üzerinde tutunmasının sebeplerinden bir tanesi de bu. Konut sektörü ekonomik toparlanma hikayesinin çok büyük bir kısmı ve eğer konut fiyatları yükselirse insanlar kendi evleri hakkında daha iyi bir duyguya sahip olacaklar ve genel olarak daha güvenli hissedecekler" yorumunu yaptı.

ABD'nin 20 şehrinde konut fiyatlarını gösteren S&P/Case-Shiller Endeksi Ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 8.1 yükseliş gösterdi. Bu artış Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı olan yüzde 7.9'u aştı.

(20:03'te yenilendi)