Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:09'da güncellendi)

Altın vadelileri, ABD'de askıda konut satışlarının beklenenden daha fazla düşmesi üzerine Fed'in parasal genişleme önlemlerini devam ettireceği söylentilerinin yaygınlaşmasıyla son 4 seansın ilk yükselişini gerçekleştirdi.

Fed New York Başkanı William C. Dudley dün yaptığı bir açıklamada ekonomiyi canlandırmak için "genişlemeci" para politikası çağrısını yaptı. Askıda konut satışlarını gösteren endeks ise yüzde 0.4 düşerek Şubat ayında 104.8'e geriledi. Altın üst üste 2. haftalık düşüşe doğru ilerlerken, bu haftalık düşüşlerde Fed'in varlık alımında düşüşe gidebileceği endişeleri de etkili oldu.

Florida'da bulunan T&K Futures & Options Başkanı Michael Smith, "Konut satış verileri ve Dudley'in açıklamaları destek yarattı. Aynı zamanda piyasa o kadar aşağı gönderildi ki bazı alıcılar devreye girebilir" yorumunu yaptı.

New York Comex'te Haziran vadeli altının ons fiyatı yerel saatle 11:31'de yüzde 0.4 değer kazanarak 1,603.20 dolardan işlem gördü. İşlem hacmi ise bu raporun yazıldığı sırada 100 günlük ortalamanın yüzde 35 üzerinde gerçekleşti. Sarı metal geçtiğimiz 3 seans boyunca yüzde 1 değer kaybetti. Fiyatlar 2001 yılından bu yana üst üste 2 çeyrek düşüş yaşamadı.

Altın, Avrupa'da borç krizi endişelerinin tekrar canlanmasının ardından Eylül ayından bu yana ilk aylık kazanca doğru ilerliyor.

Mayıs vadeli gümüşün onsu ise yüzde 0.7 düştü ve 28.48 dolara geriledi.

(18:09'da güncellendi)