Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(12:50'de güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, TDC A/S ve Safran SA gibi bazı hisselerdeki pay satışları ile birlikte değer kaybediyor. ABD endeks vadeli kontratları da düşerken, Asya hisse senetleri yükseldi.

Danimarkalı telefon şirketi TDC A/S, özel sermaye şirketinin diğer  yüzde 6.8'lik payını satmasının ardından yüzde 2.3 değer kaybetti. Uçak motoru üreticisi Safran SA, Fransa'nın 13 milyon adet hissesini satmasının etkisi ile yüzde 2.6 geri çekildi. Belgacom SA ve BNP
Paribas SA da, Belçika'nın devletin sahip olduğu varlıklarda pay satışına gideceği yolundaki haberin ardından değer kaybetti.

Gösterge Stoxx Europe 600 Endeksi, erken saatlerdeki yüzde 0.4'lük rallisini geri verdi ve yüzde 0.6 düşerek, Londra saati ile 10:33'te 292.02 puana indi. Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları bugün yüzde 0.4 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3'lük bir çıkış gerçekleştirdi.

UBS AG Başkanı Axel weber, Londra'da, Bloomberg Television'dan Francine Lacqua'ya yaptığı değerlendirmede, "Avrupa'ya karşı bir pozisyon almadık, ancak büyüme hikayasi şu anda orada değil," dedi ve "Yapısal sorunların çözülmediğini düşünüyoruz. Halen, özellikle ABD'de, hisse senetlerinin toparlanması için bir miktar potansiyel olduğunu düşünüyorum" yorumunda bulundu.


Stoxx Europe 600 Endeksi dün öğleden sonra, ABD'de dayanıklı mal siparişleri ve konut verilerinin dünyanın en büyük ekonomisine yönelik güveni güçlendirmesinin ardından yükseldi. Endeks geçen hafta, Güney Kıbrıs'taki belirsizliğin Euro Bölgesi'nde borç krizini tetikleyeceği endişeleri ile düşmüştü.

(12:50'de güncellendi)