Advertisement
HABERLER ABONE OL

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, ülkesindeki 2 yıllık iç savaşı sona erdirebilmek için Güney Afrika'da toplanan BRICS'ten (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika) yardım istedi.

Suriye'nin SANA Haber Ajansı'na göre Esad, BRICS Dönem Başkanlığını yürüten Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma'ya gönderdiği mektupta Suriye'nin "Arap, bölgesel ve Batı ülkeleri tarafından desteklenen terör eylemlerine" maruz kaldığını, bu eylemlerin ülkenin altyapısı ile kültürel mirasını yok ettiğini ifade etti.

BRICS'in, yabancıların iç işlerine müdahalede bulunduğu Suriye halkı için büyük bir umut kaynağı olduğunu belirten Esad, BRICS ülkelerine sorunun siyasi yöntemlerle çözülmesi ve Suriye'de şiddet olaylarının sona ermesi için yardımcı olmaları çağrısında bulundu.

Esad, mektubunda şöyle yazdı: "Tüm dünyada barış ve güvenliğin sağlanması için çaba gösteren BRICS ülkelerinden haksız ve yasadışı ekonomik yaptırımlar nedeniyle büyük sorun yaşayan Suriye halkının yardımına koşmasını istiyoruz."

Suriye'de Esad rejimine karşı 2011'den bu yana devam eden halk ayaklanmasında 70 bin kişi hayatını kaybederken 1 milyondan fazla kişi de başka ülkelere sığınmak zorunda kalmıştı.

AA